На 6-часова конферентна връзка с представители на браншови организации  в 

...
На 6-часова конферентна връзка с представители на браншови организации  в 
Коментари Харесай

Среща на министъра на земеделието с браншови организации в сектор „Растениевъдство“

На 6-часова конферентна връзка с представители на браншови организации  в  бранш „ Растениевъдство “, министърът на земеделието съобщи: „ „ Заедно ще създадем бранш „ Растениевъдство “ още веднъж конкурентен на пазара на труда ”.

Д-р Иван Иванов приветства концепцията за основаване на работна група, която да прегледа проблемите с работната ръка, работната заплата и изискванията на труд, които предлага се оферират на сезонните и непрекъснати служащи.

Министърът съобщи, че се работи за включване на мярка в Националния стратегически проект за развиване на земеделието и селските региони, с която да се поддържа основаването на мобилни кампуси за фермерите.

Специално внимание беше обърнато на розопроизводството. Обсъдена беше концепцията за привикване на консултативния съвет по маслодайната роза, който да подкрепи правенето на тактиката за развиване на бранша и да работи по оферти, свързани с обезпечаване на условия за привличане на работна ръка за бранша.

 

На въпрос във връзка с подкрепяне на тютюнопроизводителите, заложен от представители на Националната асоциация на тютюнопроизводителите 2010, министърът отговори, че се търси най-справедлив вид.

Една от главните тематики, която беше повдигната по време на диалога, беше обезпечаването на пазар за българската продукция. Заместник-министър Хрисантов акцентира, че Министерство на земеделието и храните стартира усилена работа в поддръжка на българското произвеждане, като се ускорява контролът на БАБХ във връзка с вноса от трети страни. Ще се проведат и диалози с МОН и Министерство на здравеопазването за включване на българско произвеждане в учебни заведения, лечебни заведения и всички обществени заведения.

Заместник-министър Момчил Неков акцентира пред представителите на сектора, че могат да разчитат на диалог със земеделското министерство. Той пое ангажимент и по повод използването на ПРСР, да се  разгласяват уточнения към бенефициентите на ежеседмична база.

 

Източник: Министерство на земеделието и храните

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР